Liderul Organizației Municipale Suceava a PSD, Dan Ioan Cușnir, le propune tuturor candidaților pentru funcția de primar al Sucevei să-și asume un program pentru tinerii din municipiu. Candidat din partea PSD pentru Primăria Suceava, Dan Ioan Cușnir consideră că în disputele mărunte ale politicienilor de azi, probleme esențiale, precum viitorul tinerilor, sunt neglijate sau ignorate.

„Ce ar trebui să se întâmple în Suceava și nu numai, dar nu se întâmplă, este o minimă asumare a unui program pentru tineri, asumat inclusiv de toți candidații la funcția de primar. Avem obligația să ne ocupăm acum de problemele tinerilor pentru ca și ei să se ocupe de problemele noastre peste 20 de ani. Se vor ocupa de noi, în măsura în care noi ne vom ocupa de ei. Înainte de a ne lamenta de ce se întâmplă cu tinerii noștri, trebuie să ne amintim că educația este responsabilitatea noastră și că fără condițiile potrivite, cu toții vom avea de suferit”, a spus Cușnir. El a evidențiat faptul că în primul rând în Suceava trebuie să se asigure servicii de bază pentru acces la educație, transport gratuit și facilități pentru activități de tineret și sport. Dan Ioan Cușnir a arătat că mulți din elevii din Suceava vin din localități din zona metropolitană, dar nu au aceleași facilități de transport ca cei din oraș. „Cum putem să ne uităm în ochii lor și să justificăm această inechitate? Copiii noștri au nevoie de o casă de cultură, de centre pentru tineri unde să își cultive preocupările, dar sunt ignorați complet. Nici nu mai vorbim de săli sau terenuri de sport. Mereu ne mândrim de performanțe sportive, dar cum se antrenează azi campionii de mâine?”, a mai declarat președintele PSD Suceava.

Dan Ioan Cușnir a adăugat că, în al doilea rând, în Suceava trebuie să fie corectată problema burselor care în momentul de față nu funcționează. „Este foarte bine că se premiază tinerii eminenți, dar ce ne facem cu cei care nu au nota 10? Ei nu au dreptul la școală? Există mai multe tipuri de burse necesare, de merit, de excelență, sociale. Sunt unii copii cu potențial extraordinar care nu își pot continua studiile dacă administrația locală nu le oferă susținere”, a arătat Cușnir. El a precizat că bursele plătite lunar, la timp, în cuantumul prevăzut de lege pentru toți elevii care au acest drept și transportul gratuit sunt măsuri obligatorii și urgente.

„Cât mai putem să îi păcălim dacă ne amintim de ei doar cu o lună înainte de alegeri? Cine se va asigura că există curățenie peste 20 de ani, că vom avea parcuri prin care să ne plimbăm, cine vor fi antreprenorii sau angajații de mâine? Dacă nu ne trezim la realitate, factura va fi foarte scumpă”, a încheiat Dan Ioan Cușnir.