Transporturile de material lemnos au fost serios luate în vizor de polițiști în ultima perioadă, unele constituind adevărate pericole publice pe șosele.

Un transport de cherestea de rășinoase a fost depistat marți seara de către o patrulă din cadrul Secției de Poliție Rurală Vadu Moldovei, care a oprit pentru control un ansamblu format din cap tractor şi semiremorcă, condus de un bărbat de 55 de ani, din comuna Capu Câmpului.

Conform avizelor de însoţire, acesta transporta cantitatea de 49,61 metri cubi de  material lemnos, cherestea de esenţă rășinoase.

Întrucât polițiștii aveau suspiciuni cu privire la repetabilitatea transportului de material lemnos prin folosirea aceluiași aviz, a fost cerut sprijinul specialiştilor silvici. În urma inventarierii aceștia au stabilit faptul că bărbatul de 55 de ani transporta cantitatea de 51,52 metri cubi cherestea de esenţă răşinoase, verificările ulterioare și probele strânse arătând repetabilitatea transportului de material lemnos.

Operatorul economic emitent al avizului a fost sancţionat contravenţional cu o amendă de 15.000 lei, iar ca măsură complementară materialul lemnos în valoare de 37.042,88 lei a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.