Buricul municipiului Suceava este ”ornat” cu pubele de gunoi care nu au mai fost ridicate de aproape o săptămână. Se întâmplă în curtea interioară de la vechea poștă, vizavi de parcul central, intrarea făcându-se dinspre strada Vasile Bumbac.

Firma de salubrizare care se ocupă de această zonă nu pare dispusă să își îndeplinească prea curând obligațiile contractuale. Edgar Șor, proprietarul clădirii lângă care ”tronează” pubelele arhipline, ne-a spus că a sunat la firma de salubrizare, dar fără nici un folos. ”Mi-au spus că au o serie de litigii cu persoanele juridice din zonă și din acest motiv nu ridică gunoiul. Nu mi se pare normal așa ceva, și cred că aceste probleme nu ne privesc pe noi, cetățenii, iar din cauza acestor litigii să stăm cu gunoiul sub nas”, a precizat Edgar Șor. Deranjat de atitudinea celor care ar trebui să ridice gunoiul, bărbatul a semnalat problema și presei.

Într-adevăr, la fața locului se puteau vedea mormanele de gunoaie care acopereau efectiv pubelele într-un spectacol grotesc. Culmea ironiei, alături este și un panou pe care scrie mare cât o zi de post ”Păstrați curățenia!”. Curat-murdar, coane Fănică, ar spune nu doar Caragiale, ci și orice sucevean. Și totul se petrece în centrul municipiului Suceava. Normal ar fi ca firma de salubrizare să ridice cât mai rapid gunoiul, iar apoi să găsească și soluții amiabile cu persoanele juridice invocate.