Valul de îmbolnăviri cu noul coronavirus, din ultima perioadă, a făcut ca în județul Suceava să fie 608 cazuri de infecție Covid-19 în evoluție, apropiindu-ne astfel de perioada neagră de la declanșarea pandemiei, când mai multe localități au fost în carantină.

Acestora li se adaugă aproape 800 de persoane care se află în carantină sau în izolare la domiciliu, conform unei informări transmise de către Prefectura Suceava.

Mai exact, 540 de persoane se află în carantină, măsură care se impune, în condiţiile pandemiei de COVID-19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

De asemenea, în izolare la domiciliu se află 241 de persoane, măsura care se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.        

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ-teritoriale, din cele 114 localităţi din judeţ 28 nu au nici un caz de infecție Covid-19 în evoluție, 22 au câte un caz în evoluție, 44 au sub cinci cazuri în evoluție, 7 au sub zece cazuri în evoluție, iar 13 au peste zece cazuri în evoluție.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 50.473, în ultimele 24 de ore fiind testate 625 persoane, din care 60 au fost confirmate ca fiind pozitive.