Octavian Ilisoi, candidatul ALDE pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, este de părere că mare parte din primarii PSD și PNL și-au pierdut busola și simțul realității. Afirmația a fost făcută în contextul în care orice palmă de asfalt care este turnată este garnisită de o inaugurare cu fast și obligatoriu în prezența unor șefi de partid sau chiar miniștri.

”Ceaușescu s-ar întoarce în mormânt dacă i-ar vedea pe acești aleși locali și județeni care se împăunează cu chestiuni minore, unele de-a dreptul ridicole. Atunci se inaugurau fabrici, centrale termice sau nucleare, iar acum primarii, fie că sunt de la PSD sau de la PNL, fac mare caz din orice. S-a ajuns ca inaugurarea unui podeț, a unui lift sau a unei piste de biciclete să devină mare știre. Normalitatea nu trebuie transformată în circ ieftin doar de dragul de a păcăli electoratul. Din păcate, cei mai mulți dintre aleși doar asta știu să facă”, a arătat Octavian Ilisoi.

Președintele ALDE Suceava consideră că o astfel de abordare din partea primarilor și a șefilor de consilii județene nu face decât să arate cât de mici sunt în comparație cu ceea ce ar trebui să demonstreze în realitate.

”Dacă se va continua în același ritm ca până acum, vom vedea aleși locali și județeni care vor considera de cuviință să se laude că au aprins becul sau că s-au dat jos din pat. E timpul ca aceste lucruri să dispară. Să lăsăm normalitatea să fie normalitate, iar investițiile cu adevărat importante să fie date ca exemplu. Nu am văzut nicăieri în Bucovina și nici un politician sau ales local ori județean să ne anunțe că s-a inaugurat o fabrică și 500 de oameni vor avea locuri de muncă. Am văzut doar circ ieftin, cu care nu vom progresa niciodată”, a mai precizat Octavian Ilisoi.