Un autotren încărcat cu material lemnos s-a răsturnat ieri dimineață în afara părții carosabile, pe varianta ocolitoare a municipiului Suceava. Accidentul s-a petrecut la puțin după ora 08.00, când într-o curbă spre stânga, din cauza vitezei neadaptate la condițiile de drum, șoferul autotrenului, un bărbat de 28 de ani, din comuna Bilbor, județul Harghita, nu a mai putut controla vehiculul încărcat cu lemn, care s-a răsturnat pe o parte, peste șanțul de la marginea drumului, la ieșirea de pe varianta ocolitoare spre Siret. Lemnul desprins din încărcătura autotrenului s-a împrăștiat în întreaga zonă de lângă șosea, distrugând un stâlp de iluminat și două semne de circulație montate în zona intersecției cu șoseaua de centură. Un echipaj ISU a fost foarte aproape de locul producerii accidentului și a intervenit primul la fața locului.

Șoferul autotrenului înmatriculat în județul Harghita a fost scos din cabina avariată, fiind conștient și cooperant. La fața locului a fost solicitată intervenția autospecialei de descarcerare, precum și a unei autospeciale de stingere cu apă și spumă, întrucât existau scurgeri de motorină din rezervoarele autotrenului, în rigola betonată a drumului. Paramedicii l-au monitorizat pe șoferul rănit, care a fost transportat cu o ambulanță SMURD la spital, pentru îngrijiri medicale, aici fiind diagnosticat cu ”contuzie prin accident rutier și traumatism toraco-abdominal”.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care i s-au prelevat mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

La locul accidentului s-au prezentat și lucrătorii de la Secția Drumuri Naționale, pentru evaluarea pagubelor produse, precum și cei de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) pentru verificarea legalității transportului de material lemnos.

Cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis pentru săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.