Polițiștii care au fost de serviciu sâmbătă seară au avut misiunea de a verifica dacă în localuri nu se organizează petreceri private, interzise sub orice formă în această perioadă. Au fost constatate trei cazuri, la Șcheia și Vama, unde aveau loc petreceri private la care participau zeci de oameni, între 30 și 60 mai exact.

Sâmbătă, în jur de ora 21.00, polițiștii de la Secția Rurală Vama s-au autosesizat cu privire la organizarea unui eveniment privat la o pensiune de pe raza satului Molid. Polițiștii au identificat în interiorul locației peste 60 de persoane, fiind încălcate dispozițiile legale și reglementările stabilite prin Hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava. Evenimentul privat, un botez, a fost întrerupt de polițiști, persoanele fiind obligate să părăsească locația. Administratorul localului a fost amendat cu 10.000 lei.

Tot sâmbătă seară, polițiștii de la Secția Rurală Șcheia s-au sesizat că la o locație situată pe strada Cascadei din comuna Şcheia are loc o cumătrie. La fața locului s-au depalsat numeroase echipaje de poliție, Poliție Locală și de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava.

S-a constatat că un bărbat de 31 de ani, din Șcheia, a amplasat un cort unde era organizată o cumătrie la care participau circa 30 de persoane. Petrecăreții s-au conformat ordinului de încetare a petrcerii, susține poliția. Organizatorul a încasat o amendă de 2.000 de lei.

Tot polițiștii de la Șcheia au fost sesizaţi, sâmbătă seară, despre faptul că pe str. Aramei din comună este organizată o cumătrie la care participă mai multe persoane.Trei echipaje de la Secția Rurală Șcheia au constatat că un bărbat de 36 ani, localnic, a organizat o cumătrie, la eveniment participând 40 de persoane. Și în acest caz s-a aplicat o amendă de 2.000 de lei.

Comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al poliției județene, a declarat că la finele săptămânii au fost suplimentate patrulele în teren, iar unitățile economice care au ca obiect de activitate organizarea de evenimente private au fost controlate după ce în prealabil administratorii acestora au fost instruiți cu privire la respectarea cadrului legal. Exemplele de mai sus arată că sunt încă destui suceveni care nu vor să își amâne evenimentele programate, în ciuda interdicțiilor autorităților.