Doi tineri care, deși au 17 și 19 ani, sunt deja recidiviști în furturi, au fost condamnați de magistrații de la Judecătoria Suceava la pedepse privative de libertate, după un furt cu prejudiciu mare de la sediul unei brutării din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava. Furtul a fost comis în noaptea de 29 spre 30 mai a.c., fiind înregistrat o bună perioadă cu autori necunoscuți.

Hoții au vizat o proprietate de pe strada Calea Unirii, chiar în zona Orizont. Este vorba de o proprietate pe care se află o brutărie și o casă, în timp ce în față, la stradă, este un magazin de vânzare a produselor de panificație.

În miez de noapte, hoții au forțat un geam al casei și au pătruns în interior, de unde au plecat cu aproximativ 6.000 de lei, bani ai firmei, plus un ceas de firmă. Prejudiciul total a depășit 10.000 de lei.

Judiciariștii de la Biroul de Investigații Criminale al Poliției municipiului Suceava au demarat cercetări, cazul fiind unul destul de delicat, fiind vorba despre o familie cu potențial financiar, la care nu s-a acționat întâmplător. S-a stabilit că autorii faptei sunt Alexandru Nicolae Cuciureanu, în vârstă de 19 ani, din Solca, și minorul Dănuț C., de 17 ani, din municipiul Suceava. Cei doi au fost arestați preventiv imediat ce au fost prinși și au rămas după gratii până la condamnare.

Conform deciziei Judecătoriei Suceava, de vineri, 23 octombrie, care poate fi atacată cu apel, inculpatul major Alexandru Nicolae Cuciureanu are de executat 2 ani și 8 luni de închisoare (2 ani pentru spargerea din Burdujeni, în timp ce 8 luni reprezintă o treime dintr-o pedeapsă mai veche, pentru tâlhărie, dată inițial cu suspendare), în timp ce minorul a fost condamnat la 10 luni de detenție într-un centru educativ (penitenciar minori).

Cei doi ar trebui să achite și despăgubiri de 8.500 de lei societății vătămate.

La 19 ani, Alexandru Nicole Cuciureanu are deja în jur de 4 ani petrecuți după gratii.

Tânărul a crescut în Centrul de Plasament Solca, fiind abandonat de mic de părinți. Totuși, ulterior tânărului i s-au oferit câteva șanse bune de a lua alt drum în viață, însă le-a refuzat.

În luna aprilie a acestuia an, Judecătoria Suceava a decis ca tânărul să fie condamnat la 2 ani de închisoare pentru tâlhărie, după ce i-a smuls poșeta unei femei în zona centrală a Sucevei. Judecătorii au considerat că tânărul merită clemență, astfel că pedeapsa a fost suspendată pe durata unui termen de încercare de 3 ani, care a fost încălcat în urma comiterii furtului din Burdujeni.

Același Cuciureanu a mai stat după gratii pentru furturi de maşini, dar şi pentru un viol asupra unei minore. Din păcate, pentru acesta urmează foarte probabil și alte condamnări, având dosare pe rol.