Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat o hotărâre prin care în alte două comune sucevene au fost luate măsuri pentru diminuarea infecţiilor cu noul coronavirus. Este vorba despre comunele Vama şi Zvoriştea, acolo unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a depăşit pragul de 3 la mia de locuitori. Hotărârea intră în vigoare de pe 20 noiembrie, de la ora 00:00, şi este valabilă o perioadă de 14 zile.

Hotărârea prevede că este interzisă organizarea şi desfășurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor. De asemenea, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi, în intervalul orar 06:00-23:00. Pentru operatorii economici menționați anterior se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

În hotărâre se mai precizează că prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum doi metri între mese și participarea a maximum șase persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite. De la data intrării în vigoare a hotărârii un va mai fi permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci, iar activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.