Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, la Rădăuți, că lucrările la Autostrada A7, Siret – Suceava – București, trebuie finalizate până în anul 2026. Lucian Bode a declarat că Autostrada A7 este un proiect extrem de important pentru actuala guvernare, care va fi finanțat prin Programul Național de Recuperare și Reziliență (PNRR). „Asta înseamnă că anul viitor finalizăm documentația, studiul de fezabilitate și proiectul tehnic, scoatem la licitație execuția, iar conform obligațiilor din PNRR, până în 2026 trebuie să finalizăm acest obiectiv. Şi noi ne-am asumat și prin programul de guvernare că vom finaliza cei 320 de km dintre Ploiești și Pașcani în următorii patru ani. Avem documentațiile aproape finalizate, în consecință, nu avem nici un motiv să nu spunem românilor că în următorii doi ani după semnarea contractului, 24 de luni, finalizăm cele patru tronsoane”, a spus Lucian Bode.

În același timp, el a precizat că și Autostrada Nordului a intrat în linie dreaptă pentru a fi realizată, în condițiile în care Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat, vineri, câștigătorul pentru studiile de fezabilitate pentru toate cele trei loturi. Lucian Bode a spus că pentru fiecare dintre cele trei tronsoane valoarea contractului este de aproximativ 15 milioane de lei, plus TVA. „Avem 18 luni de la momentul semnării contractului pentru realizarea documentației, după care vom scoate la licitație proiectarea și execuția. Acest drum, drumul de mare viteză Suceava - Baia Mare, este o prioritate în programul de guvernare al Partidului Național Liberal”, a spus Bode.

El a declarat că Autostrada Nordului, Autostrada Unirii, Autostrada A7 Ploiești - Siret, Autostrada 13 Bacău – Brașov sunt prioritare pentru guvernul condus de Ludovic Orban. „Toate aceste proiecte nu sunt în competiție unul cu celălalt, sunt complementare și toate, odată implementate, vor duce la dezvoltarea României. Așa cum am spus de foarte multe ori și spun și aici, la Rădăuți, infrastructura de transport va fi coloana vertebrală pe care se va ridica economic România”, a declarat ministrul Transporturilor.