Corul misionar „Sf. Ioan Iacob Hozevitul” din Botoșani a inițiat o acțiune de strângere de fonduri și alimente pentru 150 de copii nevoiași din Vatra Dornei și împrejurimi. Mottoul este: „Împreună putem aduce mai multă bucurie!”. Este vorba de copii orfani, de copii provenind din centre sociale de care are grijă cu mari eforturi Asociația „Sfinții Voievozi Mihail și Gavril” din Vatra Dornei, care le oferă zilnic o masă caldă. Pe lângă cantina socială, Asociația „Sfinții Voievozi Mihail și Gavril” mai are în întreținere 12 copii, aflați în grija presbiterei Iulia Negrea. Inițial, aceștia au fost crescuți în așezământul social înființat de părintele Mihai Negrea, însă, în urma trecerii la cele veșnice a părintelui, copiii, împreună cu preoteasa Iulia Negrea, au fost mutați la Centrul de Zi din Vatra Dornei (fosta Casa „Vladimir”).

„Dorim să le ducem copiilor dulciuri pentru Moș Nicolae și Moș Crăciun, de asemenea și alimente precum carne, conserve, lactate, paste și altele. Acestea se vor strânge la Biserica <Sfântul Vasile cel Mare> din curtea Spitalului Județean de Urgențe Mavromati din Botoșani. Strângerea de fonduri și alimente se organizează până pe 30.11.2020. Înfăptuirea binelui necesită sacrificii și presupune o luptă continuă, iar doamna preoteasă se descurcă din ce în ce mai greu cu procurarea alimentelor pentru cei peste 150 de copii.În acest sens, vă anunțăm că acțiunea de colectare a produselor alimentare neperisabile continuă și facem apel la toți cei care pot să ajute”, anunță inițiatorii campaniei. Sucevenii pot și ei să se alăture acestei campanii, să se alăture tinerilor din Corul misionar „Sf. Ioan Iacob Hozevitul” care vor să întindă o mână de ajutor unor copii și tineri lipsiți de copilărie.

Este nevoie în continuare de susținerea oamenilor de bine, de aceea acțiunea de colectare a produselor alimentare neperisabile continuă.Pentru mai multe informații despre donații, puteți suna la numerele de telefon 0756 533 159 (Gabriel Corolea), 0758 152 274 (Ioana Zamfirache), https://www.facebook.com/events/2457221494582057.