Unul dintre cele mai importante momente din viața cuplurilor din Suceava, căsătoria, nu va mai fi oficiat la sediul Primăriei, în sala amenajată sub nivelul solului, ci în centrul municipiului, la kilometrul 0.

Anunțul a fost făcut miercuri de primarul Sucevei, Ion Lungu, care vrea ca din primăvară să fie dată în folosință noua sală pentru oficierea ceremoniilor de stare civilă, în spațiul în care a funcționat până recent o bancă, chiar lângă esplanada modernizată.

“Primăria Suceava caută de mult un sediu unde să mute starea civilă, având în vedere faptul că spațiul în care se desfășoară ceremoniile de căsătorie este necorespunzător, la subsolul clădirii. Am găsit o soluție, să amenajăm corespunzător un spațiu pe care Primăria Suceava îl deține pe strada Nicolae Bălcescu, care a fost închiriat până acum la Banca Românească. Contractul de acolo a expirat, nu a mai fost prelungit, pentru că avem nevoie de acest spațiu.

Drept urmare, vom muta serviciul de Stare Civilă acolo și am prins în rectificarea bugetului local suma de 50.000 lei proiect și 500.000 lei pentru reparații, să amenajăm o sală frumoasă pentru acest moment important din viața tinerilor, atunci când își unesc destinele”, a spus Ion Lungu.

Dacă pentru unii nu a contat prea mult spațiul în care și-au unit destinele, alții au evitat pe cât posibil să trăiască acest moment în spațiul de la subsolul Primăriei Suceava, încât amenajarea unui alt spațiu, mai adecvat, a generat multe discuții. În schimb, la cerere, oficierea ceremoniilor de căsătorie a fost oficiată de primar, viceprimari sau ofițerii Stării Civile și în alte locații, chiar de uneori distanțele mari și timpii strânși dintre o programare și alta le-au mai creat probleme.