Un bărbat de 51 de ani, din comuna Păltinoasa, supărat din cale afară pe reprezentanții unei companii cu sediu în orașul Gura Humorului, a spart mai multe geamuri ale clădirii societății comerciale, după care a fost prins de polițiștii locali. El a ajuns pentru 24 de ore în arestul poliției, fiind cercetat penal pentru fapta sa.

Incidentul s-a derulat marți, la Gura Humorului, în jurul orei 12.30 polițiștii fiind sesizați de către reprezentanții unei firme de pază și protecție despre un bărbat care a spart geamurile unei clădiri.

Verificările demarate au stabilit că bărbatul de 51 de ani, din comuna Păltinoasa, în timp ce se afla în piața din orașul Gura Humorului, a luat un obiect contondent și s-a deplasat la sediul companiei SC Delgaz-Grid, a spart mai multe geamuri, după care s-a deplasat în apropierea bulevardului Bucovina, unde a fost interceptat de către agenții poliției locale din oraș, care l-au imobilizat și condus la sediul Poliției Orașului Gura Humorului.

În urma faptelor săvârșite, pe numele său a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de „distrugere” și „tulburarea ordinii și liniștii publice”.

Având în vedere violența faptelor sale, polițiștii au luat decizia emiterii pe numele său a unei ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, bărbatul fiind escortat și introdus în arestul IPJ Suceava. Cercetările sunt continuate acum sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, care vor hotărî dacă se impun măsuri restrictive față de acesta.