Cooperarea dintre Consiliul Școlar al Elevilor din cadrul Colegiului Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza”, a Asociației Studenților Universității “Ștefan cel Mare” Suceava, precum și a Asociației Studenților de la Facultatea de Contabilitate și Informatică de Gestiune din cadrul Academiei de Științe Economice București, a dus la organizarea unei serii de activități cu tema "Cum e să fii student la ...?".

Derulate online pe platforma Google Meet, acestea au fost programate, zilnic, de luni până vineri, de la ora 19:00, proiectul fiind moderat de către președintele Consiliului Școlar, Bogdan Ungureanu și membrii Biroului Executiv, sprijiniți de către consilierul școlar Laura Mihaela Cazacu.

Prima etapă s-a derulat între 23-27 noiembrie 2020, împreună cu Asociația Studenților Universității “Ștefan cel Mare” Suceava, în cadrul ei fiind realizate prezentarea video a facultății, socializarea între participanți, dar și jocuri interactive legate de oferta facultății.

Tot în această primă etapă, la care au luat parte studenți ai Facultăților de Științe Economice și Administrație Publică, Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, Educație Fizică și Sport, Drept și Științe Administrative, Inginerie Mecanică, Mecatronică și Management, elevilor participanți li s-au prezentat site-ul facultății, specializările existente și metodologia de admitere, a fost făcută și o scurtă prezentare a Asociației Studenților din Universitatea Suceava, reprezentanții acesteia răspunzând, într-o interactivă sesiune de întrebări și răspunsuri, tuturor curiozităților elevilor de la Colegiul Tehnic “Al. I. Cuza”.

În a doua parte a proiectului, derulat între 7-11 decembrie , au participat elevi din Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți și Vatra Dornei, fiindu-le prezentate toate facultățile din cadrul Universității “Ștefan cel Mare” Suceava, fiecare specializare fiind reprezentată de către doi studenți.

“Am avut parte de o experiență cu totul aparte, având în vedere că, în contextul pandemiei, nu am mai putut vizita facultățile din țară, așa cum se obișnuia în anii trecuți. Cred că am avut multe de învățat de la studenții invitați, astfel încât deciziile pe care le vom lua pentru viitor să fie cât mai bune pentru noi”, a declarat moderatorul dezbaterilor, Bogdan Ungureanu, Președintele Consiliului Școlar din cadrul Colegiului Tehnic "Alexandru Ioan Cuza" Suceava.

În cursul zilei de 11 decembrie 2020, elevii din județ au avut oportunitatea de a lua contact și cu studenți din cadrul Asociației Studenților de la Facultatea de Contabilitate și Informatică de Gestiune din cadrul Academiei de Științe Economice București, care i-au familiarizat pe mai tinerii lor parteneri cu ghidul studentului și site-ul facultății.