Un bărbat din Preutești a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni pentru mai multe infracțiuni, cea mai gravă fiind cea de ultraj față de primarul din comună, Ion Vasiliu. Gravul incident s-a petrecut în noiembrie 2019, inculpatul agravându-și situația juridică în condițiile în care a condus beat o mașină, plecând la volan după ce l-a agresat pe primar.

În ziua agresiunii, primarul Ion Vasiliu se afla la şcoala din satul Leucușești, unde verifica stadiul lucrărilor de renovare de la unitatea de învățământ. Un localnic pe care primarul îl cunoștea destul de bine, Petru Eduard Murariu, în vizibilă stare de ebrietate, i-a adus reproșuri legate de racordarea locuinței sale la apă, după care l-a lovit cu pumnul.

Agresorul s-a urcat la volanul mașinii sale, nu înainte de a-i provoca primarului și distrugeri la un geam al mașinii. Polițiștii alertați prin 112 l-au depistat în scurt timp pe agresor. În urma verificării cu etilotestul a rezultat că acesta avea o concentrație de peste 1 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul s-a ales cu dosar penal și pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice așadar.

 

Primar: ”El s-a căit, și acum, în noul an, a venit să-mi spună <La mulți ani>”

Contactat în această săptămână de Monitorul de Suceava, primarul Ion Vasiliu ne-a declarat că din punctul său de vedere l-a iertat pe agresor. În acest sens, el nu va solicita despăgubiri de la agresor și nici nu și-a scos certificat medico-legal după agresiune.

”Nu cred că a fost vorba acolo de o nemulțumire personală, alți adversari politici de la acea vreme l-au împins de la spate și au profitat de faptul că era băut. După agresiune el și-a tot cerut scuze, s-a căit, în noul an a venit să-mi spună <La mulți ani>. Legea însă și-a urmat cursul, el va fi judecat pentru ce a făcut”, ne-a declarat primarul.

Procesul în care va fi judecat inculpatul Petru Eduard Murariu a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Fălticeni.   

Până la o decizie definitivă a instanțelor de judecată, inculpatul se bucură de prezumția de nevinovăție.