Un groaznic accident rutier petrecut acum cinci ani la Putna, în care a murit un copil în vârstă de 9 ani, accidentat de o mașină condusă de un alt copil, un tânăr în vârstă de 18 ani, a fost soluționat de prima instanță de judecată.

Judecătoria Rădăuți a stabilit ca șoferul vinovat de ucidere din culpă să fie condamnat la o pedeapsă de 2 ani de închisoare, care să fie suspendată pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 6 luni. Inculpatului, Iliuță Crețan, i-au fost impuse măsuri de supraveghere, urmarea unui program de reintegrare socială și prestarea a 60 de zile de muncă neremunerate în folosul comunității. Sentința Judecătoriei Rădăuți nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Accidentul dramatic s-a produs în ultima zi a lunii ianuarie a anului 2016, în satul Gura Putnei, comuna Putna.

Iliuță Crețan, în vârstă de 18 ani la acea vreme, conducea un autoturism Audi A4 pe raza localității de domiciliu și a pierdut controlul asupra volanului într-o curbă, în zona bisericii din sat. Autoturismul a ieșit în decor, lovindu-i în deplasarea sa necontrolată pe doi copii, unul în vârstă de 9 ani și unul de 10 ani, care se aflau pe acostamentul drumului. Primul dintre copii a fost lovit în plin, rămânând căzut pe carosabil, în stare de inconștiență. La fața locului a ajuns personal medical SMURD, care a încercat manevre de resuscitare. Din păcate, copilul nu și-a mai revenit, după câteva zeci de minute fiind declarat decesul acestuia. 

Tânărul nu era băut și avea permis de conducere, astfel că nu a avut circumstanțe agravante care să îi îngreuneze și mai mult situația juridică. Tânărul de 18 ani de la acea vreme a fost pus sub acuzare și trimis în judecată pentru ucidere din culpă.

Cercetările au fost derulate de polițiștii de la Biroul Rutier Rădăuți, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Dosarul a ajuns la instanța de judecată abia spre finele anului trecut. Condamnarea amintită mai sus a fost stabilită în ședința de vineri, 15 ianuarie, la doar al doilea termen de judecată.