Pandemia de coronavirus continuă să afecteze viețile a mii de suceveni, care sunt în carantină, în izolare sau chiar în spitale, cu forme mai grave ale bolii.

În data de 21 ianuarie, în județul Suceava se aflau în carantină 1.129 persoane, din care 130 intrate în ultimele 24 de ore.

Carantina se impune, în condiţiile pandemiei de COVID-19, pentru cei care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

De asemenea, alte 783 de persoane se află în izolare la domiciliu, din care 95 intrate în ultimele 24 de ore. Izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

În județul Suceava sunt 1.467 cazuri de infecție Covid-19 în evoluție.

Numărul total de persoane testate până în prezent în judeţ este de 120.945,în ultimele 24 de ore fiind testate 1.236 de persoane.