Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că a semnat, joi, documentația pentru scoaterea la licitație a studiului de fezabilitate pentru șoseaua de centură a orașului Gura Humorului. Gheorghe Flutur a spus că proiectul va fi realizat pe teritoriul administrativ al orașului Gura Humorului şi al comunei Păltinoasa.

Flutur a precizat că traseul drumului propus spre finanțare se desprinde din DN 17, în zona kilometrului 216+700, la intrare în orașul Gura Humorului dinspre Câmpulung Moldovenesc, trece printr-un pasaj superior peste drumul național precum și peste calea ferată Suceava – Ilva Mică şi se finalizează prin amenajarea unei intersecții la nivel în sensul giratoriu existent în care DN 17 intersectează drumul național 2E Spătărești – Păltinoasa.

Șeful administrației județene a adăugat că traseul urmează direcția spre sud-est, după care traversează râul Moldova peste un pod nou încadrat de două viaducte, intersectează la nivel DJ 177D în zona de ieșire de pe podul existent amplasat pe acest drum, continuă spre est pe partea dreaptă a râului Moldova, paralel cu albia majoră, dar și cu strada Aleea Piatra Pinului, parcurge zona până la următorul pod nou printr-un viaduct de coastă până la trecerea din nou peste râul Moldova, dinspre malul drept spre cel stâng, în zona de agrement Ariniș, apoi face trecerea spre afluentul Humor printr-un viaduct de coastă. Șoseaua de centură trece apoi pe un pod nou peste pârâul Humor și își continuă traseul printr-un viaduct de coastă paralel cu digul râului Moldova în afara zonei de protecție a conductei magistrale de transport gaze, până la ieșirea din zona locuită a orașului. Traseul urmează apoi să treacă peste terenuri limitrofe, paralel cu DN 17 la stânga și un drum local vicinal, intersectează la nivel drumul județean 177C, trece printr-o zonă cu terenuri proprietate private până la punctul final de intrare în sensul giratoriu DN 17/DN 2E Păltinoasa.

Președintele CJ Suceava a arătat că drumul modernizat, pe o lungime de 8,57 kilometri, va fi de categoria drum expres cu patru benzi de circulație și cu separator de sensuri.

Gheorghe Flutur a mai declarat că în ceea ce privește siguranța circulației, se are în vedere montarea de parapete de siguranță, precum şi marcaje care se vor aplica pe suprafața părții carosabile, pe borduri şi lucrări de artă. De asemenea, sistemul de dirijare şi orientare a circulației se va completa, coordona şi armoniza cu semnalizarea verticală - indicatoare de circulație de avertizare, de obligativitate, de informare şi orientare, adiționale la indicatoare.