Municipiul Suceava va găzdui o delegație a primarilor din Republica Moldova, condusă de primarul Chișinăului, Ion Ceban, pentru a viziona proiectele municipalității care fac parte din Strategia Suceava  "Oraș Verde" (Green City).

Parteneriatul/schimbul de experiență a fost stabilit vineri, la București, în urma discuțiilor purtate la sediul Asociației Municipiilor din România, la o întâlnire cu primarii din Republica Moldova, care fac parte din Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM), condusă de primarul Chișinăului, Ion Ceban.

“În urma discuțiilor avute cu primarul Chișinăului, o delegație a primarilor din Moldova, condusă de dumnealui, va efectua o vizită în Suceava pentru a viziona proiectele municipalității care fac parte din Strategia Suceava <Oraș Verde> (Green City), respectiv: transport public electric, iluminat public, încălzire pe biomasă și, de asemenea, modalitatea de colectare a deșeurilor.
Am convigerea că aceste parteneriate, schimburi de experiență, vor fi utile atât pentru primarii din România, cât mai ales pentru cei din Republica Moldova”, a spus primarul Ion Lungu, care este și prim-vicepreședinte al  Asociației Municipiilor din România.

În cadrul întâlnirii au fost stabilite următoarele aspecte:

- să facă schimburi de experiență de bune practici în administrație.
- să organizeze programe de instruire/formare a funcționarilor din Republica Moldova.
- să sprijine primarii din Republica Moldova în realizarea strategiilor de dezvoltare în următoarele domenii: transport, educație, digitalizare.
- sprijinirea în plan extern a Republicii Moldova în relațiile cu Uniunea Europeană prin punerea la dispoziție a logisticii Reprezentanței Asociației Municipiilor din România din Bruxelles.