Situație tensionată, joi, la Sadova unde activistul de mediu Sorin Tofan, care filma presupuse nereguli legate de transporturi de lemn, a fost scăpat de furia a aproximativ o sută de localnici de polițiștii alertați prin 112 de activist. La fața locului au sosit numeroși polițiști, inclusiv comisarul-șef Răzvan Andreica, șeful Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Sorin Tofan a sesizat de miercuri că două mașini cu lemne de la Sadova ar depăși masa maximă admisă, iar masa lemnoasă transportată ar fi peste cea din acte. Ambele vehicule grele au fost controlate de autorități, poliția transmițând că nu a găsit nereguli. Totuși, Garda Forestieră Suceava urmează a comunica ce nereguli a constatat, dacă a constatat, în urma verificărilor amănunțite efectuate și a cubajului materialului lemnos.   

Sorin Tofan a revenit la fața locului și joi, iar mai mulți localnici nemulțumiți s-au adunat în jurul său. Localnicii s-au arătat iritați mai ales de faptul că Sorin Tofan transmitea live ce se întâmplă.  

Sorin Tofan a fost dus de polițiști într-o curte, pentru a nu fi agresat.   În cele din urmă a fost scos din zonă de polițiști și dus la Secția Pjorâta, într-un cor de înjurături și huiduieli.  

Unii oameni din Sadova i-au reproșat lui Tofan că prin acțiunile sale ei își pierd „pâinea” pentru familie, e drept că o parte dintre ei pe un ton destul de decent. Au fost însă și momente foarte tensionate, în care activistul a fost amenințat. 

Comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al poliției județene, a declarat că, ajuns la secția de poliție, Sorin Tofan a precizat în scris că nu depune plângere penală pentru agresiune.

Poliția nu a luat cel puțin până acum măsuri de sancționare cu amendă față de vreuna dintre persoanele implicate în scandal.