Unul dintre sucevenii care dețineau o funcție de rang înalt în Guvern, Gelu Puiu, secretar de stat în Ministerul Mediului, a demisionat.

„Dl secretar de stat Gelu Puiu de la Ministerul Mediului și-a înaintat demisia și eu am acceptat”, a anunțat premierul Florin Cîțu.

Demisia sa vine la scurt timp după ce Recorder a făcut publice o serie de înregistrări prin care mai mulți directori de direcții silvice au fost schimbați din funcție, în urma unei campanii de intimidare coordonate de Gelu Puiu. Din înregistrări rezultă că omul care a pus în practică această operațiune a fost secretarul de stat Gelu Puiu, care s-a lăudat în fața apropiaților că a schimbat peste 20 de directori din sistemul silvic prin aceeași metodă: amenințându-i cu controale care sigur vor descoperi o neregulă.

Mai departe, Gelu Puiu îi raporta ministrului Costel Alexe, care se interesa dacă funcțiile din țară au fost eliberate, conform Mediafax.

Gelu Puiu, care era șeful Ocolului Silvic Vama, a fost numit în această funcție în decembrie 2019, după ce anterior a mai deținut același post din martie 2013 până în februarie 2014.