35 de copii și tineri din Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni

(ATOS) au participat, în ajunul sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim, la un atelier de încondeiat ouă, la Biserica „Sf. Apostoli Petru și Pavel” Sfântu Ilie. Coordonați de pr. Justinian-Remus Cojocar, copiii și tinerii au avut prilejul să cunoască și să învețe acest meșteșug al încondeierii ouălor, care face parte dint tradițiile bucovinene în preajma sărbătorilor pascale.

Scopul activităţii a fost și lărgirea orizontului tinerilor de cunoaştere privind tradiţiile şi obiceiurile pascale.Micii încondeietori au folosit chişiţele şi recipientele cu culori cu care au făcut demonstraţii de „închistrire”. De asemenea, participanții la atelier au reținut că ouăle încondeiate sunt exprimări ale artei populare românești, ouă încondeiate care înfrumusețează masa pascală în familiile bucovinenilor și nu numai și pot fi păstrate în colecții de familie sau în colecțiile muzeelor artizanale la loc de cinste.

„Atelierul de încondeiat ouă se află în calendarul încărcat de activități prin care tinerii ATOS doresc să învețe meșteșugurile populare și să ducă mai departe tradițiile noastre frumoase ce sunt bucățică din sufletul nostru. Organizăm și Atelier de artă populară, la care tinerii învață să-și coase cămășile cu motive tradiționale”, a spus pr. Justinian-Remus Cojocar.