Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, miercuri, hotărârea prin care a propus prelungirea stării de alertă și modificări privind unele măsuri adoptate până acum. Astfel, s-a propus creșterea numărului de participanți la nunți și botezuri până la 200 în spațiile închise, dacă toți participanții sunt vaccinați, testați sau trecuți prin boală și se asigură o suprafață de minimum 2 mp pentru fiecare persoană. Nunțile și botezurile în spații deschise se pot desfășura fără limită de participanți, dacă se asigură o suprafață de minimum 2 mp pentru fiecare persoană și toți participanții sunt vaccinați, testați sau trecuți prin boală.

În cadrul optimilor Turneului Final al Campionatului European de Fotbal EURO 2020 se permite accesul spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu mențiunea că între 25-50% din capacitatea spațiului pot intra doar persoane vaccinate și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane vaccinate fără schemă completă, dar prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

Măsura carantinei cu privire la cetățenii străini și apatrizi care sosesc în România, pentru participarea la meciurile de fotbal din cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal EURO 2020, se aplică în funcție de încadrarea țărilor/teritoriilor din care sosesc în zone de risc epidemiologic.