Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că a fost făcut încă un pas important pentru construcția noilor spitale de copii și de boli infecțioase din municipiul Suceava. Gheorghe Flutur a făcut referire la faptul că în cursul zilei de miercuri, Compania Națională de Investiții a deschis ofertele pentru realizarea studiilor de fezabilitate pentru obiectul de investiții ”extinderea capacității serviciilor medicale a Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava prin construirea și dotarea a două clădiri monobloc cu profil pediatric și de boli infecțioase”.

„Așa cum se poate vedea, suntem consecvenți în promovarea și susținerea investițiilor la Spitalul Județean Sf. Ioan cel Nou. Iar în momentul de față s-a făcut deja un pas important în vederea realizării spitalului de pediatrie și a celui de boli infecțioase. Aceasta după ce miercuri s-au deschis ofertele pentru licitația organizată de CNI pentru realizarea studiului de fezabilitate a celor două obiective. Iar acest lucru reprezintă confirmarea faptului că strategia și gândirea noastră cu privire la dezvoltarea spitalului sunt realiste”, a declarat Gheorghe Flutur. El a adăugat că în toamna acestui an vor fi finalizate și alte investiții importante la spitalul județean, respectiv heliportul, blocul ANL pentru cadrele medicale și compartimentul de radioterapie. Flutur a mai spus că CJ Suceava are în vedere și alte investiții la Spitalul Județean, printre acestea numărându-se extinderea secției de oncologie și construcția unui pasaj subteran pentru a face legătura între Spitalul Nou și cel Vechi.

 

Cinci oferte pentru realizarea studiilor de fezabilitate la spitalele de copii și de boli infecțioase

Făcând referire la noile spitale de copii și de boli infecțioase, Gheorghe Flutur a spus că la CNI au fost depuse nu mai puțin de cinci oferte pentru realizarea studiilor de fezabilitate. Ofertele au fost depuse de PRODESIGN ENGINEERING & CONSTRUCTION București și CONCRETE & DESIGN SOLUTIONS SRL; EXPERT PROJECT TEAM și VISPA SECURITY; POPP & ASOCIATII, Square Bau și CUBICON INVEST, MOLDPROIECT-ASD, ECOMARY, NORTH BEST SRL, TDD CONCEPT STUDIO SRL NEROLI GENERAL SOLUTIONS, NETCOM ACTIV și IMPACT SĂNĂTATE SRL, iar a cincea ofertă a fost depusă de asocierea POPAESCU & CO, MTA STRUCTURAL ENGINEERS și ELECTROPROIECT.

Valoarea totală pentru realizarea studiilor de fezabilitate este de aproape 1,93 milioane de lei fără TVA. Potrivit anunțului CNI, criteriul de atribuire nu va fi prețul cel mai mic, ci cel mai bun raport între calitate și preț, partea financiară având o componentă de doar 42%, la care se adaugă organizarea și metodologia – 34% și experiența profesională – 24%.

Gheorghe Flutur anunța anterior că pentru spitalul de copii, care va fi construit în curtea spitalului vechi, va fi o investiție care se ridică la suma de 95 de milioane de euro. Clădirea noului spital ar urma să aibă subsol, parter și șase etaje, cu ambulatoriu propriu. Președintele CJ Suceava a precizat că spitalul de copii ar urma să aibă 446 de paturi, din care 88 de paturi cu însoțitor. De asemenea, potrivit șefului administrației județene, spitalul de boli infecțioase, care va fi construit tot în curtea Spitalului Vechi, va avea subsol, parter și patru etaje, pe o suprafață de 11.000 de metri pătrați. Spitalul de boli infecțioase va avea 92 de paturi, din care 11 paturi cu însoțitor, iar valoarea totală a investiției este estimată la circa 32 de milioane de euro.