Fosta fabrică Vin Alcool de la Șcheia a fost scoasă la vânzare de către actualul proprietar, firma SC Valcovin SRL. Nu se știe momentan prețul pe care îl solicită proprietarul, dar fabrica oferă mai multe oportunități. Amplasată în apropiere de Stația CFR Șcheia (Suceava Vest), fabrica are propria linie de cale ferată, astfel încât accesul, respectiv aprovizionarea/livrarea de marfă se poate realiza și feroviar. Pe cale auto, accesul se face din strada Humorului, iar drumul până la poarta fabricii, cu o lungime de circa 150 de metri, este proprietatea SC Valcovin SRL.

Suprafața totală a terenului pe care se află fabrica este de 26.721 mp, din care 2.877 mp reprezintă drumul propriu din strada Humorului. Halele pentru depozitare, producție și birouri ocupă o suprafață de 6.367 mp, din care 4.191 mp sunt din beton și zidărie, iar 2.176 mp din structură metalică, toate prevăzute cu rampă de încărcare-descărcare. Fabrica este împrejmuită cu gard și este supravegheată video. De asemenea, trebuie spus că este deservită de un post de transformare și este racordată la toate utilitățile, respectiv energie electrică, apă, gaz și canalizare. Fabrica mai are și un depozit cu o capacitate de 909.735 de litri. Informații suplimentare despre fabrică pot fi obținute la numărul de telefon 0747225000.

Fabrica de alcool de la Șcheia funcționează încă din 1970 și era cunoscută sub denumirea de Vin Alcool. În cursul anului 2003 a fost preluată de firma SC Valcovin SRL, care a demarat chiar de la început un ambițios program de modernizare și retehnologizare a tuturor utilajelor și instalațiilor de producție. Unitatea poate produce alcool etilic rafinat din cereale, alcool sanitar și alcool etilic tehnic complet denaturat, dar și alte tipuri de băuturi alcoolice.