Pe data de 26 August a avut loc extragerea grupelor celei mai importante competiții din fotbal pentru echipele de club - UEFA Champions League. Ca în fiecare an, unele echipe se pot considera mai mulțumite decât altele cu rezultatele extragerii. Pentru fanii sportului rege, grupele Champions League vor fi deosebit de interesante, cu confruntări între Manchester City și PSG, Inter și Real Madrid, Bayern Munchen și Barcelona, Chelsea și Juventus, și multe altele. În acest articol vom lua câteva exemple și vom face o scurtă analiză a câștigătorilor și pierzătorilor extragerii.

 

Champions League Revine

Poate am fost răsfățați cu competiții sportive în ultimul timp, îndeosebi fotbal, dar UEFA Champions League rămâne cel mai prestigios trofeu al anului pentru echipele de club. Extragerea grupelor a avut loc joi, 26 August, iar rezultatele oferă numeroase confruntări între giganții fotbalului mondial.

Grupa A: Manchester City, PSG, RB Leipzig, Club Brugge

Grupa B: Atletico Madrid, Liverpool, Porto, AC Milan

Grupa C: Sporting, Borussia Dortmund, Ajax, Besiktas

Grupa D: Inter, Real Madrid, Shakhtar Donetsk, Sheriff

Grupa E: Bayern Munich, Barcelona, Benfica, Dynamo Kyiv

Grupa F: Villarreal, Manchester United, Atalanta, Young Boys

Grupa G: Lille, Sevilla, Red Bull Salzburg, Wolfsburg

Grupa H: Chelsea, Juventus, Zenit, Malmo

 

Fotbalul mondial pare să treacă prin câteva transformări majore, ceea ce poate doar să contribuie la un interes sporit din partea fanilor. PSG a construit o nouă echipă de galactici, în frunte cu Messi, Neymar și (cel puțin în acest moment) Mbappe, Barcelona și Real Madrid încearcă să treacă peste problemele financiare, aproape toate echipele de top din Premier League și-au întărit lotul, iar echipele din Bundesliga sunt din nou, pline de potențial.

În mod normal, ar trebui să avem parte de una din cele mai incitante și imprevizibile competiții de club din ultimii ani, lucru care se va reflecta în predicțiile specialiștilor, cotele caselor de pariuri, sau chiar bonus pariuri online dedicat special acestei competiții.

Să trecem așadar la câștigătorii și pierzătorii extragerii - echipele care își vor freca palmele de bucurie, sau din contră, fruntea de necaz. Vom analiza doar echipele de top de la care toți ne-am aștepta să se califice dar care au per total o grupă dificilă. Echipele din campionatele mai mici pornesc fără așteptări prea mari oricum, așa că nu pot fi incluse în aceste categorii. De asemenea, am omis echipele de la care ne așteptăm să domine grupa împreună cu un alt adversar, chiar dacă există posibilitatea să nu încheie grupa pe prima poziție.

 

Pierzători: Manchester City

Chiar dacă probabil se vor califica mai departe, Manchester City au primit probabil cei mai dificili adversari din urnele inferioare. În cursul verii, Paris Saint Germain și-a întărit lotul deja foarte valoros prin câteva transferuri de-a dreptul galactice: Lionel Messi, Gigi Donnarumma, Sergio Ramos, Georginio Wijnaldum și Ashraf Hakimi.

În aceeași grupă, City vor înfrunta de asemenea una dintre cele mai bune echipe Bundesliga: RB Leipzig. Ne așteptăm ca Manchester City să se califice în fazele superioare ale competiției, dar echipa lui Pep Guardiola probabil nu este prea încântată de extragere.

 

Câștigători: Real Madrid

Acum câteva luni, Florentino Perez, președintele lui Real Madrid, a încercat să lanseze Super Liga Europei, o competiție selectă în care echipele bogate ale Europei și-ar fi mărit averile fără să riște eliminarea. Perez este cam singurul nume implicat în această tentativă de uzurpare a UEFA care încă nu a renunțat la ideea unei Super Ligi în care să vedem meciuri între aceleași echipe în fiecare an.

Cu toate acestea, cei de la Real Madrid se pot considera foarte mulțumiți cu extragerea, în grupă cu Inter, Șahtior Donețk și echipa surpriză din Republica Moldova - Sheriff Tiraspol.

 

Pierzători: Barcelona

Trecem acum de la o echipă din Spania cu probleme financiare la alta, Barcelona joacă fără Messi pentru prima dată în 15 ani, într-o grupă destul de dificilă.

Majoritatea jucătorilor lui Ronald Koeman probabil încă au coșmaruri legate de cel mai dificil adversar din grupă, Bayern Munchen. Catalanii probabil se vor bucura și cu o simplă calificare într-o grupă în care vor înfrunta de asemenea pe Benfica și pe Dinamo Kiev.

 

Câștigători: Manchester United

Manchester United rămâne, deocamdată, o echipă imprevizibilă. Poate datorită lipsei de experiență a antrenorului Ole Gunnar Solskjaer, sezonul trecut ar putea fi considerat dezamăgitor din multe puncte de vedere. Cu toate acestea, gruparea engleză și-a întărit lotul considerabil în această vară prin transferurile lui Jadon Sancho și Raphael Varane, un plus de creativitate și experiență.

Într-o grupă mult mai ușoară decât anul trecut, Manchester United ar trebui să se califice fără probleme. Vor avea de înfruntat pe câștigătorii Europa League care i-au învins în finalaaceleiași competiții, Villarreal, pe Atalanta și pe Young Boys Berna.