Accidentul rutier în care a murit un tânăr în vârstă de doar 21 de ani, care se deplasa cu o motocicletă, a avut în prim plan viteza și neatenția celui care a decedat, este una dintre concluziile esențiale ale anchetei polițiștilor. Un alt detaliu important, care spune destul de multe despre cum se circulă pe șoselele noastre, este că nici motociclistul și nici tractoristul implicați în accident nu aveau permis de conducere.

Din cercetările poliției rezultă că Florin Gavriliuc, în vârstă de 21 de ani, din Verești, în timp ce conducea motociclul Suzuki (pe care se mai aflau doi tineri, pasageri) pe DC 66, dinspre Hancea spre Corocăiești, pe fondul nepăstrării unei distanțe suficiente, nu a putut opri la timp când conducătorul unui tractor cu remorcă din fața sa a redus viteza și a virat la dreapta, pe un drum comunal neclasificat. Motocicleta a lovit roata dreaptă a tractorului. Din păcate, tânărul care conducea motocicleta nu a supraviețuit. 

La fața locului au ajuns pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Suceava cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD B2 cu sprijinul unui echipaj SAJ.

În cazul lui Florin Gavriliuc, care nu avea permis de conducere pentru nici o categorie, nu s-a mai putut face nimic.

Un tânăr de 28 de ani și o minoră de 16 ani, pasageri pe vehiculul cu două roți, au ajuns la spital.

În privința tractorului, acesta era condus de Cristian Nistor, de 19 ani, care nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Conducătorul motociclului și pasagerii motocicletei nu purtau cască de protecție și nici echipament adecvat, au mai constatat polițiștii.

Polițiștii au deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „ucidere din culpă”, „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.