Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă a anunțat că Spitalul Județean de Urgență Suceava este pregătit să reia internările pentru patologii non-Covid în Secția de Pneumologie.

Niculai Barbă a precizat că după scăderea numărului de persoane infectate cu noul coronavirus la nivelul județului Suceava a scăzut și numărul pacienților Covid în Spitalul Județean de Urgență "Sfântul Ioan cel Nou". În aceste condiții, Barbă a spus că Spitalul Județean Suceava s-a organizat deja pentru reluarea activităților pentru patologiile non-Covid din cadrul secțiilor care funcționează în pavilioanele spitalului vechi.

„Pacienții Covid vor fi tratați în continuare în Secția de Boli Infecțioase, iar secția de Pneumologie va redeveni non-Covid, ceea ce face parte din planul de revenire la activitatea normală a unității spitalicești sucevene. Pe final de val patru pot spune că prin coordonarea și cooperarea la nivel județean s-a făcut față mai bine situațiilor avute în acest val care a avut un specific aparte, cu o pondere semnificativ mai mare a cazurilor grave și critice”, a precizat vicepreședintele CJ Suceava. El consideră că prin coordonarea județeană a fost posibil ca spitalul nou să poată deservi în continuare cazurile urgente din tot județul pentru toate patologiile, iar Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Județean Suceava a funcționat după programul normal și nu a mai existat riscul ca principala unitate spitalicească din județ să devină spital-Covid în totalitate.

„Această coordonare județeană a funcționat bine pentru că toți cei implicați au stat mereu în contact și au acționat împreună, dar cred că este necesară o reglementare normativă care să faciliteze o cât mai bună cooperare în acest domeniu”, a încheiat Niculai Barbă.