Școala reabilitată din Lisaura va fi testată timp de un an de zile de angajații Primăriei Ipotești. Și asta pentru că actualul sediu în care funcționează administrația locală din Ipotești va intra într-un amplu program de modernizare și extindere. În aceste condiții, activitatea Primăriei Ipotești se va muta temporar la Școala Lisaura. Aceasta tocmai a fost finalizată și are patru săli de curs, cancelarie, grupuri sanitare, dar și o cameră de păstrare a bunurilor care se livrează copiilor prin programul ”Laptele și cornul”.

Investiția a fost de peste un milion de lei, bani proveniți de la bugetul propriu al Primăriei Ipotești. În imediata vecinătate a fost amenajat și un spațiu de joacă pentru care administrația locală a plătit ceva mai mult de 300.000 de lei. Nu este singura investiție finalizată anul acesta la Lisaura, unde locuitorii străzilor Pictor Palamar și Crizantemelor beneficiază de canalizare. În ceea ce-i privește pe oamenii care au casele pe strada Pictor Palamar, anul 2021 a venit și cu aducțiunea de apă.

Tișăuți, un alt sat al comunei Ipotești, a fost și el pe lista de investiții. Rețeaua de apă a fost extinsă pe străzile Reus, Alexandru cel Bun și Săpuneriei, pe aceasta din urmă fiind pusă în funcțiune recent și rețeaua de canalizare.

În satul Ipotești rețeaua de apă a cuprins și străzile Aleea Nucului, respectiv Iasomiei, pe prima fiind implementată și rețeaua de canalizare. Practic, prin aceste investiții, peste 90% din locuitorii comunei Ipotești au acces la apă și canalizare.

”O parte din aceste lucrări s-au realizat cu fonduri proprii, altele cu bani de la Uniunea Europeană. Contează mai puțin de unde au venit banii, cât mai ales că am reușit să facem aproape tot ce ne-am propus. Mai sunt alte câteva străzi pe care se vor introduce apa și canalizarea, dar lucrările vor începe imediat ce vremea o va permite. Obiectivul nostru este ca oamenii din comună să aibă parte de un confort specific secolului în care trăim, sens în care se vor axa și investițiile pe care ni le-am propus pentru anul 2022”, a arătat Dumitru Gulei, primarul comunei Ipotești.

În ceea ce privește partea educațională, anul care tocmai se termină a adus cu sine finalizarea lucrărilor la Grădinița cu Program Normal Ipotești, investiție realizată cu bani de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Finalul anului a adus și o provocare majoră pentru conducerea administrației din Ipotești. Ninsorile abundente au făcut ca pe drumurile din comună să se așeze un strat gros de zăpadă. Prin intervenția susținută a celor 6 utilaje pe care Primăria Ipotești le are în dotare s-a reușit menținerea drumurilor în stare de circulație, deși efortul a fost unul considerabil.