Sucevenii dornici să plătească cât mai devreme taxele și impozitele locale și să beneficieze de reducerea de 10% care se acordă pentru plata integrală, pe tot anul, pot face asta de luni, 10 ianuarie 2022. Anunțul a fost făcut miercuri de primarul Sucevei, Ion Lungu, care a menționat că a auzit deja comentarii că de ce nu se poate deja, că în alte localități mai mici se poate:

„De multe ori cârcotașii și chiar consilieri locali spun – să fim și noi ca Oradea. La Oradea se vor putea plăti taxe și impozitele locale din 13 ianuarie, noi începem pe 10 ianuarie... Cu cât sunt mai multe sincronizări de făcut în baza de date de la contabilitate, cu atât durează procedeele necesare.

De luni, 10 ianuarie, taxele și impozitele locale se pot plăti la sediul Primăriei Suceava, în numerar sau cu cardul, la ghișeele de lucru cu publicul, cât și online, pe www.ghiseul.ro, prin internet banking, dar și cu ordine de plată sau mandat poștal. Îi rog pe cei care vin la sediu să păstreze regulile impuse din cauza pandemiei, purtarea măștii de protecție fiind obligatorie, ca și păstrarea distanței. Vom avea oameni care vor face ordine acolo. În rest, ghișeele municipalității sunt deschise și acum, dar pentru alte taxe și impozite, precum taxele juridice sau certificatele fiscale”, a explicat Ion Lungu.

Persoanele fizice dar și cele juridice care achită taxele pentru întregul an, până la data de 31 martie, beneficiază de o reducere de 10% (aplicată pentru impozitul pe teren, clădiri și mijloace de transport).