Drumul județean care face legătura între comuna Mălini și județul Neamț, spre localitatea Borca, va fi modernizat printr-un proiect finanțat din Programul Național de Dezvoltare Locală. Lucrările vor începe după ce președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat, miercuri, contractul pentru realizarea proiectului și a modernizării acestui drum cu o lungime de 14,6 kilometri. Flutur a spus că valoarea investiției este de 72,8 milioane de lei (14,4 milioane de euro), iar lucrările vor fi realizate de firma Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi SRL Roznov, care face și lucrările de modernizare în județul Neamț, spre Borca.

„Am semnat contractul pentru drumul Mălini – Iesle – Borca, o investiție așteptată de mult care leagă județul Suceava de Neamț. Este un drum extrem de important, care va lega zona Fălticeni – Gura Humorului de Mălini, de Borca, Poiana Largului, Borsec, spre Ardeal. Aici distanța de la Mălini până la Poiana Largului, unde este prevăzută autostrada A8, este de 67 de kilometri. Astăzi dacă mergem de la Mălini prin Târgu Neamț spre Poiana Largului sunt 91 de kilometri. Deci scurtăm cu 24 de kilometri la un prim calcul acest traseu. Este un drum care va oferi o perspectivă către viitoarea Autostradă a Unirii A8, dar și legătura cu zone turistice la fel de importante, Mălini, lacul Bicaz, zona Borsec și legătura spre Târgu Mureș”, a precizat șeful administrației județene. El a explicat că lățimea acestui drum va fi de opt metri, cu acostamente de 0,75 metri pe fiecare parte, proiectul incluzând și șanțuri pe 15,6 kilometri. 63 de podețe, nouă poduri noi, cinci poduri fi reabilitate. În total vor fi nouă serpentine și se vor construi ziduri de sprijin pe 6,7 kilometri.

Flutur a amintit că tot miercuri a fost semnat și contractul pentru ultimul tronson din drumul Panaci – Bilbor, care face legătura cu județul Harghita. „Acum semnăm contractul care face legătura cu județul Neamț, ceea ce înseamnă punerea în valoare a potențialului economic și turistic al zonei Mălini, acasă la Nicolae Labiș. Asta înseamnă legătură între toată zona de pe Valea Moldovei, Gura Humorului, Fălticeni și localitățile din apropiere, înseamnă punerea în valoare a turismului, a domeniului schiabil, a pensiunilor turistice și a agenților economici din zonă, ceea ce înseamnă dezvoltare. Eu aștept o colaborare bună cu cei care au câștigat această licitație și în felul acesta sperăm ca sucevenii, dar și cei care ne vizitează județul să poată beneficia de acest drum, iar traseul din Baltagul a lui Nechifor Lipan să fie practicabil în doi ani și jumătate”, a încheiat Gheorghe Flutur.