Două trenuri de lung parcurs care trec prin Suceava au fost afectate de întreruperea alimentării cu energie electrică a rețelei feroviare pe sectorul Vatra Dornei-Bistrița, mai precis între Leșu Ilvei și Ilva Mică, unde au avut loc căderi de copaci peste rețea, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a transmis că de duminică dimineață s-a intervenit cu drezine pantograf și cu personal propriu pe raza Regionalei CF Iași, pe intervalul de stații Vatra Dornei - Năsăud, pentru repunerea sub tensiune a liniei de contact.

Au fost afectați călătorii de la două trenuri de lung parcurs, respectiv IR 1833, care circulă în relația Iași - Timișoara Nord (plecat din Suceava duminică dimineață la ora 8.00 și IR 1832 Cluj – Galați (care trebuia să ajungă la Suceava în jur de ora 16.00)

S-a apelat inclusiv la transbordare cu mijloace auto, în intervalul orar necesar intervențiilor pentru repunerea sub tensiune a liniei de contact.  

CFR a transmis că această măsură a fost necesară pentru a se evita staționarea temporară a trenurilor, în perioada desfășurării intervențiilor, precum și pentru a reduce întârzierile în circulația feroviară, în zonele afectate de condițiile meteo nefavorabile.

Duminică, în jurul orei 15.00, s-a reluat circulația trenurilor cu tracțiune electrică pe segmentul feroviar Poiana Ilvei – Ilva Mică. Circulația s-a reluat cu restricții de viteză pe segmentele Ilva Mică – Poiana Ilvei și Lunca Ilvei – Coșna