Un bărbat care a mers la schi de tură în munții Călimani și-a găsit sfârșitul în noaptea de vineri spre sâmbătă. El a fost găsit la doar 200 de metri de stația meteo Rețitiș, după ce prietenii acestuia au cerut sprijinul echipelor de salvamontiști.

Bărbatul era din Arad, iar vineri seară, în jurul orei 17.00, a vorbit cu un prieten, căruia i-a spus că este în apropierea stației meteo. Cunoscuții au stat liniștiți peste noapte, dar sâmbătă dimineață l-au sunat de mai multe ori. Cum cel apelat nu răspundea, s-au gândit la ce era mai rău și au alertat Serviciul Salvamont. În căutarea sa au fost trimise echipe de salvamontiști din Suceava, Mureș și Harghita, iar la scurt timp după ce acestea au ajuns în zona unde se bănuia că ar fi bărbatul, a fost găsit corpul neînsuflețit al acestuia. Era înghețat, la o altitudine de circa 2.000 de metri, după o noapte petrecută în ger și pe un vânt puternic. Trupul bărbatului urma să fie transportat, terestru sau cu sprijinul unui elicopter, cel mai probabil în Toplița, unde medicii legiști urmau să efectueze necropsia și să stabilească din ce cauză s-a produs decesul.

”Știm și înțelegem că a merge pe munte singur este tot o formă de manifestare a pasiunilor și dragostei pentru munte, dar, ținând cont de problemele ce pot apărea, nu recomandăm drumețiile solitare”, este mesajul transmis de Serviciul Salvamont Suceava.