Un tânăr în vârstă de 17 ani a suferit leziuni și s-a ales cu dosar penal pentru două infracțiuni la regimul rutier după ce s-a urcat la volanul mașinii părinților și a ieșit la plimbare, în toiul nopții. Tânărul, care mai și băuse, a intrat cu mașina într-un cap de pod.

În noaptea de 15 spre 16 ianuarie, în jurul orei 3.00, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că pe raza comunei Dorna Arini a avut loc un accident rutier, un autoturism intrând violent într-un cap de pod.

Accidentul s-a produs pe drumul comunal Pârâul Arinului, în comuna Dorna Arini. Din cercetări a rezultat că un Opel Vectra, condus dinspre drumul național 17B, a fost scăpat de sub control într-o curbă la dreapta. Mașina a derapat și a intrat în coliziune cu un cap de pod.

În scurt timp s-a stabilit că mașina a fost condusă de un localnic de 17 ani. Autoturismul a fost luat fără acordul părinților din curtea locuinței, a rezultat din cercetări.

În urma verificării cu etilotestul a rezultat că ”șoferul” în vârstă de 17 ani avea concentrația de 0,63 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. La Spitalul municipal Vatra Dornei, tânărului i s-au recoltat și probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Tânărul a rămas internat în spital, iar ancheta continuă, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei.