Un tânăr în vârstă de 35 de ani a fost arestat pentru o perioadă de 30 de zile. Un magistrat de drepturi și libertăți de la Judecătoria Rădăuți a admis propunerea procurorilor și l-a trimis după gratii pentru următoarea lună pe Ilie Cristinel Marcu, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de ”viol” și ”tâlhărie calificată”. Faptele pentru care a ajuns după gratii s-au petrecut în seara zilei de 14 ianuarie, iar victimă a fost o femeie în vârstă de 65 de ani.

În acea zi, în jurul orei 20.00, tânărul a forțat fereastra locuinței și a pătruns în camera unde se afla femeia. După ce i-a acoperit gura cu mâinile și a trântit-o pe pat, a întreținut relații sexuale normale și anale cu aceasta, iar la plecare a furat telefonul mobil marca Samsung, dar și alte bunuri din locuință. În baza informațiilor pe care le-au obținut, anchetatorii au solicitat un mandat de percheziție la domiciliul suspectului. Cu acest prilej a fost găsit telefonul mobil marca Samsung aparținând persoanei vătămate, dar și obiecte de vestimentație purtate de către autor la momentul comiterii faptelor.

Inițial, Ilie Cristinel Marcu a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, iar ulterior pe numele său a fost emis mandat de arestare pentru 30 de zile. Ilie Cristinel Marcu este din Dornești, iar în cursul anului 2009 a fost implicat într-un alt caz penal. Este vorba de o tâlhărie și un furt, când, împreună cu un alt individ, l-au deposedat pe un adolescent de un telefon mobil și un MP4. Ulterior, actualul suspect al cazului de viol și tâlhărie a fost condamnat de instanțele de judecată.

Legat de actualul caz, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au făcut precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspectul beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.