Fostul primar al municipiului Fălticeni, liberalul Vasile Tofan a fost ales, joi, în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava. În ședința extraordinară a deliberativului județean au fost făcute două nominalizări pentru această funcție. Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, l-a propus pe Vasile Tofan, din partea PNL, în timp ce liderul grupului PSD din deliberativ, Gheorghe Iacob, l-a nominalizat pe consilierul Cristian Macsim. În urma votului exprimat de cei 37 de consilieri prezenți la ședință, Vasile Tofan a fost ales cu 22 de voturi „pentru”, 14 „împotrivă” și un vot nul. Cristian Macsim a avut 14 voturi „pentru”, 19 „împotrivă” și patru voturi nule. Unul dintre cele două posturi de vicepreședinte al Consiliului Județean a rămas vacant după ce fostul vicepreședinte, Cristinel Crețu, a demisionat din această funcție și din cea de consilier județean, el aflându-se în arest preventiv pentru o presupusă luare de mită.

Vasile Tofan a fost primar al municipiului Fălticeni timp de două mandate, în perioada 2004-2012. Cealaltă funcție de vicepreședinte al CJ Suceava este ocupată de liberalul Niculai Barbă.

După ce a fost ales vicepreședinte, a mulțumit atât celor care l-au votat, cât și celor care nu i-au acordat votul. „Onoarea e dulce, dar borșul e acru. De regulă în momente de genul acesta se mulțumește pentru încredere, se spun angajamente. Nu pot să nu fiu recunoscător colegilor care mi-au dat votul astăzi. Și în egală măsură și colegilor de la PSD pentru că într-un fel e ca la Survivor. Fiecare cu tribul lui. Singura promisiune pe care pot să v-o fac e următoarea. Am să încerc să-mi fac cât mai bine treaba pentru ca domniile voastre să fiți cât mai puțin nemulțumiți de faptul că m-ați votat astăzi. Bine ar fi să fie bine. Mulțumesc”, a spus Vasile Tofan.

La rândul său, președintele CJ Suceava l-a felicitat pe noul vicepreședinte al instituției, el precizând că în continuare „este foarte, foarte multă treabă”. Gheorghe Flutur a remarcat „nota ușor mai veselă din țara lui Birlic” cu care vine noul vicepreședinte al CJ Suceava, Vasile Tofan.