Un sucevean judecat pentru furt calificat, după o spargere comisă în vara anului 2020, a fost condamnat la 2 ani de închisoare în regim de detenție. Sentința a fost dată vineri, 13 mai, de Judecătoria Suceava, iar Adrian Crețu, zis ”Jan”, poate face apel față de decizie la instanța superioară, în termen de 10 zile.

La vremea respectivă, autorul a pătruns într-o locuință din satul Tișăuți, comuna Ipotești, de unde a furat trei tablete și un iPhone 6. Prejudiciul a fost unul important, undeva la 1.500 de lire sterline.

Imediat, autorul a început să înstrăineze bunurile. Adică să le vândă la repezeală, cu mult sub cât făceau. Din fericire, păgubitul și-a recuperat o parte din prejudiciu. A rămas dispărută doar una dintre tablete, evaluată la suma de 2.100 de lei.

Inculpatul este obligat acum de judecători să achite către partea civilă suma de 2.100 (echivalentul a 400 lire la data de 26.07.2020), reprezentând daune materiale.

Acesta trebuie însă mai întâi să fie găsit. 

Inculpatul nu s-a prezentat la nici un termen al procesului și nu s-a apărat în vreun fel, fiind plecat din țară.

Inculpatul se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință finală a judecătorilor.

De remarcat și că sentința vine la aproape doi ani de la comiterea faptei și nici nu este încă definitivă. Din păcate, așa merg majoritatea anchetelor și a proceselor în România.