Pedeapsă exemplară pentru un bărbat care se află deja la al doilea omor pe care l-a comis în viața sa. Tribunalul Suceava l-a găsit vinovat pe Alexa Copiciac, de 60 de ani, din Frasin, pentru comiterea infracțiunii de omor calificat. Acesta a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, dar soluția nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Suceava. Pe fondul consumului de alcool, individul a bătut-o și apoi a sugrumat-o pe concubina sa. În trecut, bărbatul a fost condamnat pentru că și-a ucis tatăl, tot în bătaie. Pentru primul omor, bărbatul a fost condamnat la 17 ani de închisoare.

Procurorii care au făcut ancheta au transmis că inculpatul a avut în trecut o relaţie de concubinaj cu victima, ambii obişnuind să consume băuturi alcoolice, băutură pe care inculpatul o prepara la locuinţa sa, unde avea amenajată o instalaţie artizanală pentru ţuică. Cei doi s-au despărțit la un moment dat, însă din cercetări a rezultat că femeia îl mai vizita la domiciliu.

Așa s-a întâmplat și în după-amiază zilei de 23 octombrie 2021, când victima a mers la domiciliul bărbatului, unde au băut împreună.

Cel mai probabil, acesta a devenit violent când femeia l-a refuzat la o partidă de sex, a rezultat din cercetări.

„Actele de violenţă au constat în lovituri de pumni şi picioare la nivelul întregului corp, inclusiv în zona feţei şi a capului. Victima, fiind lipsită de apărare şi aflată în stare de ebrietate, nu a putut să se apere ori să îşi salveze viaţa. În cele din urmă, inculpatul a sugrumat-o cu mâinile, provocându-i astfel decesul”, au descris procurorii oribila faptă.

Din anchetă rezultă că autorul s-a culcat ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic, iar a doua zi a îmbrăcat cadavrul victimei și s-a dus prin vecini, anunțând că femeia a murit în locuința sa. Femeia avea urme vizibile de violență pe față și mâini, astfel că omorul nu avea cum să fie ascuns.

Ancheta a fost instrumentată de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţişti de la Serviciul Investigaţii Criminale.