Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, miercuri, împreună cu o echipă din cadrul instituției pe care o conduce, la o ședință care a avut loc la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est cu privire la alocările financiare pentru această regiune prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027. Gheorghe Flutur a spus că în cadrul întâlnirii, desfășurată în prezența conducerii ADR Nord-Est, s-a evidențiat faptul că cele șase județe din regiunea de Nord – Est vor avea la dispoziție o alocare financiară de 1,7 miliarde de euro.

„Consiliul Județean Suceava a prezentat un număr mare de proiecte, pornind de la cele de reabilitare energetică, digitalizare, reabilitarea rețelelor utilitare, apă, canal și gaze naturale din județul Suceava, precum și proiecte de infrastructură rutieră. Referitor la proiectele de infrastructură rutieră, în cadrul întâlnirii am prezentat un proiect pentru care avem documentația întocmită, pentru reabilitarea tronsoanelor de drumuri care fac legătura între Fălticeni și Mălini, prin Horodniceni și Cornu Luncii și între orașul Gura Humorului și Mălini, prin Valea Moldovei și Slatina. Proiectul include și modernizarea podului de la Cornu Luncii, peste râul Moldova”, a spus Gheorghe Flutur. El a arătat că valoarea estimată a proiectului este de 69 de milioane de euro. Șeful administrației județene a adăugat că la sfârșitul acestui an vor fi finalizate drumurile care fac legătura dintre județul Suceava și Harghita, prin pasul Bilbor și cu județul Bistrița-Năsăud, pe la Grădinița – Coșna, iar prin acest proiect de 69 de milioane de euro, Consiliul Județean pregătește un traseu turistic extrem de atractiv pentru a asigura legătura cu județul Neamț și care va pune în valoare zona Mălini – Borca, spre lacul Bicaz și Borsec.

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a precizat că CJ Suceava pregătește și un proiect de conservare a patrimoniului cultural prin tehnologii digitale, care are în vedere crearea unei baze de date cu tradițiile și obiceiurile din județ.

Nu în ultimul rând, Flutur a spus că administrația județeană are în vedere un proiect pentru etapa a doua de consolidare a Cetății de Scaun a Sucevei, pentru porțiunile care nu au fost incluse în prima etapă. El a declarat că în acest sens există un proiect tehnic pregătit prin Muzeul Național al Bucovinei, urmând să fie depusă cererea de finanțare prin Programul Operațional Regional.