Ce analizăm:

Salma Hayek este întrebată în cadrul emisiunii Jimmy Kimmel Live referitor la relația ei cu Donald Trump. Setul de întrebări au avut ca temă natura relației lor și cât de bine se cunosc cei doi.

Fotografia A: Putem sesiza la Salma Hayek o ajustare a părului în spatele urechii. Acest gest se manifestă mai frecvent la femei și ne semnalează faptul că ea ar dori să fie mai bine cotată în raport cu Donald Trump. Atunci când este întrebată de relația ei cu acesta, vede în Donald Trump un concurent în planul imaginii și al importanței sociale. Se simte inferioară și spiritul ei concurențial se activează.

Fotografia B: Analizăm o expresie de dezgust la Salma Hayek ce nu este corelată neapărat cu răspunsul la întrebarea ce i-a fost adresată. Salma Hayek este deranjată de faptul că Donald Trump ar putea fi o persoană mult mai bine cotată ca imagine decât ea. Această expresie de dezgust o abordează multe persoane în situația în care simt că nu se pot ridica la nivelul altora și atunci instinctiv ar dori să îl coboare pe celălalt pentru a se evidenția mai bine ele.

Fotografia C: Analizăm aici fruntea este contractată, ridicată și zâmbetul forțat. Acest zâmbet este complet fals.

Concluzie: Salma Hayek nu are deloc încredere în valoarea ei în acest raport cu Donald Trump. Această stare de inferioritate pe care o resimte o tulbură, îi stârnește orgoliul.

 

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753 937 223

www.mihaimoisoiu.ro

E-mail: mmmoisoiu@gmail.com