Având ca punct de plecare gravele confuzii create de către unii redactori din presa scrisă, aducem următoarele lămuriri:

În data de 4 octombrie, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, a transmis prin intermediul rubricii Răspunsul ierarhului următorul mesaj: „Stimați cititori, numele meu apare într-o listă „compromițătoare” apărută pe site-ul „Știri pe surse”, care nu face cinste Bisericii și care a fost preluată din scrisoarea unui domn adresată Patriarhiei Române, publicată de același site. Orice om de bună credință care lecturează scrisoarea respectivă constată cu ușurință că în aceasta nu figurează numele meu. Ca atare, îi rog pe cei care se ocupă de site-ul „Știri pe surse” să corecteze neîntârziat greșeala, nădăjduiesc neintenționată, cu scuzele publice de rigoare pentru folosirea numelui meu în astfel de situații menite să iște scandal, în care nu am fost implicat niciodată, altfel voi acționa site-ul în judecată.” https://www.arhiepiscopiasucevei.ro/raspunsul-ierarhului-4-octombrie-2022/.

De asemenea, domnul Cristi Călin, în intervenția televizată de la RomâniaTV, a clarificat acest lucru, accentuând faptul că în acuzațiile sale nu este nicidecum vorba despre Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților.

Rugăm, respectuos, pe toți aceia care au preluat știrea ca atare, să corecteze eroarea, confuzia fiind, și de această dată, aducătoare de prejudicii morale.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților