„Cuplurile de Aur” din municipiul Suceava vor fi recompensate cu premii bănești a căror valoare a fost dublată, prin decizia de miercuri a Consiliului Local. Noua valoare a premiilor de fidelitate care vor fi acordate începând chiar din decembrie 2022 este de 1000 de lei pentru cei care sărbătoresc împlinirea a 50 de ani de căsătorie.

Conform inițiatorului proiectului de hotărâre, primarul Ion Lungu, necesitatea dublării valorii acestui premiu este dată de „creșterea inflației și condițiilor socio-economice actuale”.

„Luând în considerare continuitatea și fidelitatea manifestată de aceste cupluri, propun o modalitate de recunoaștere a rolului familiei în dezvoltarea societății, cât și recunoașterea contribuției pe care aceste persoane au adus-o în dezvoltarea comunității. În cadrul oficierii solemne, cuplul sărbătorit va primi un premiu de fidelitate în valoare de 1.000 lei, o diplomă de fidelitate „Nunta de aur”, precum și un buchet de flori, ca un minim gest de recunoștință pentru cei care au fost devotați familiei și comunității”, a precizat edilul sucevean.

Aceasta este cea de-a treia modificare a cuantumului premiului de fidelitate acordat „Cuplurilor de Aur” în ultimii 5 ani, aceasta fiind stabilită la 400 de lei în 2017, majorată la 500 de lei în 2020, pentru ca la final de 2022 să fie dublată – 1000 de lei.

„Este foarte bine că luăm această decizie, e o minimă mulțumire pe care le-o putem acorda și poate chiar un sprijin necesar”, a spus viceprimarul Lucian Harșovschi, care a prezentat proiectele în calitate de inițiator, fiind înlocuitorul primarului în absența acestuia.

Următoarea premiere a „Cuplurilor de Aur” ar urma să aibă loc în decembrie.