Conducerea Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a decis limitarea programului de vizită la cazurile grave și la o durată de maximum 15 minute pentru bolnavii internați în secție și de 10 minute pentru cei internați la Terapie Intensivă (ATI), a informat miercuri seara purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Dan Teodorovici. Măsura este în concordanță cu instrucțiunile Ministerului Sănătății, din 5 ianuarie a.c..

Conform comunicatului transmis de doctorul Teodorovici, solicitările de vizită vor fi făcute în scris, ca și până acum, completând formularul care se găsește pe site-ul spitalului la rubrica ”Info Pacienți – Formulare Pacienți”. Formularele completate vor fi trimise la adresa de e-mail receptie@spjsv.ro sau vor fi duse la recepția de la intrarea principală în spital. Confirmarea aprobării cererii va fi transmisă telefonic solicitantului și poate dura mai mult timp până la aprobare din cauza limitării intervalului de vizită, a precizat dr. Teodorovici.

Programul de vizită este zilnic, în intervalul orar 13:00-15:00. „Rugăm aparținătorii să aștepte confirmarea înainte de a se prezenta la spital pentru a nu aglomera zona de recepție de la intrarea principală. Aceste măsuri au menirea de a proteja pacienții internați de contaminări cu diverși agenți patogeni, în contextul creșterii numărului de cazuri de infecții respiratorii”, se arată în comunicat.

Infecțiile virale sau bacteriene se pot transmite fie direct, principala modalitate fiind prin intermediul aerosolilor (particule care se formează în timpul tusei și strănutului), fie indirect, prin intermediul obiectelor de uz comun.