Mai multe zboruri externe de pe Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava au fost anulate luni din cauza ceții, iar pasagerii au fost relocați pe alte aeroporturi din țară. Conducerea Aeroportului Suceava a transmis că zborul companiei Ryanair de la Milano (Bergamo) către Suceava a fost relocat spre Aeroportul Târgu Mureș. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile aeronava companiei Ryanair a decis să decoleze de la Târgu Mureș direct spre Milano. Tot din cauza ceții, cursele Wizz Air pe rutele Suceava - Treviso şi Suceava - Charleroi au fost anulate. „Prin grija operatorului Wizz Air, pasagerii celor două curse vor fi transferați cu autocarele la Aeroportul Iași, de unde vor decola spre destinațiile mai sus menționate”, a spus directorul aeroportului Suceava, Ioan Măriuța.

El a adăugat că și cursa Ryanair de la Suceava la Bergamo s-a anulat, iar pasagerii au fost cazaţi la un hotel, zborul fiind reprogramat pentru ziua de marți, 24 ianuarie 2023, cu decolare la ora 14:30. Ioan Măriuța a mai adăugat că după ce fusese inițial anulat, zborul companiei Wizz Air de la Suceava către Bruxelles (Charleroi) a fost reprogramat luni, la ora 18:00. De asemenea, el a spus că în urma unei ușoare îmbunătățiri a condițiilor meteo, aeronava Wizz Air de pe baza companiei de la Suceava a aterizat de la Iași și a efectuat cursa Suceava - Tel Aviv cu decolare programată luni la ora 18: 25.

Reamintim că Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni dimineață, un cod galben de ceață pentru zona joasă a județului Suceava, în intervalul orar 08.00-12.00, avertizare ce a inclus și raza localității Salcea, implicit zona Aeroportului Suceava. „Ca urmare a acestei avertizări, pe parcursul zilei de luni sunt preconizate întârzieri sau rerutări, anulări ale curselor programate pe Aeroportul Suceava. Ne cerem scuze pasagerilor pentru disconfortul creat”, a declarat luni directorul Măriuța. Acesta a subliniat din nou că decizia anulării, reprogramării sau devierii unui zbor spre alt aeroport aparține strict companiei aeriene, care se ocupă de toate formalitățile legate de transport și acomodare ale pasagerilor afectați de întârzieri/anulări/reprogramări ale zborurilor.

„Reamintim pasagerilor că vor fi informați pe toate mijloacele disponibile din partea operatorilor aerieni (sms, e-mail etc.), cât și de către personalul de la check-in prin informări atât la ghișeele check-in, cât și prin sistemul audio. Vom informa cu privire la evoluţia traficului aerian din această zi pe Aeroportul <Ştefan cel Mare> Suceava”, a mai spus luni dimineața Ioan Măriuța.