Un echipaj de la Secția Rurală Vama, care acționa joi în trafic pe DN 17, în localitate, a avut parte de un caz cu totul ieșit din comun după ce a fost sesizat că de pe sensul de mers dinspre Câmpulung Moldovenesc vine un VW Golf supraîncărcat.

Autoturismul a fost tras pe dreapta, iar polițiștii au rămas șocați de ce era în interior. În mașină erau în total 14 persoane (5 majori și 9 copii).

La volan mașinii era un bărbat în vârstă de 37 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc. Polițiștii au avut suspiciunea că acesta este băut, astfel că l-au verificat cu etilotestul. Aparatul a  indicat concentrația de 0,17 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Alcoolemia nu este mare, însă se încadrează la contravenție. Prin urmare, șoferul urma să fie amendat și i s-a adus la cunoștință că va primi o dovadă fără drept de circulație, din acel moment dreptul său de a conduce fiind suspendat pentru 90 de zile. Asta pentru că așa prevede legislația în caz de consum de alcool la volan. Șoferul a luat la cunoștință, a semnat procesul-verbal, însă nu a înțeles mesajul ori nu a vrut să îl înțeleagă.

Cert este că după aproximativ 15 minute a fost depistat din nou în trafic, tot cu mașina supraîncărcată.

În noile condiții, s-a ajuns deja la dosar penal întocmit de polițiști pentru comiterea infracțiunii de conducere fără permis.

Bărbatul în vârstă de 37 de ani a încasat totodată și amenzi pentru conducerea autovehiculelor având o concentrație de până la 0,40mg/l alcool pur în aerul expirat și pentru transportul în autovehicul a mai multe persoane decât numărul de locuri stabilite în certificatul de înmatriculare.