Toader Adrian Lavric, primarul comunei Satu Mare, a înaintat în cursul zilei de luni o plângere penală împotriva celor care, acuză el, i-au înscenat un accident. Sesizarea a fost depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți și îi vizează pe Vasile Anton Vlad și pe fiul acestuia, Ștefan Florin Vlad, iar infracțiunile care li se impută sunt inducerea în eroare a organelor judiciare și răzbunarea pentru ajutorul dat justiției. ”Din punctul nostru de vedere, tot scandalul care s-a creat atât miercuri seară, cât și în cursul zilei de joi a avut un singur scop: discreditarea clientului meu. Acesta nu doar că nu a comis absolut nici o faptă penală, dar nu a săvârșit nici măcar o contravenție. Credem că la mijloc este o tentativă de răzbunare din partea celor două persoane, care au recurs la amenințări la adresa clientului meu și în alte situații, inclusiv în sediul primăriei”, a declarat Traian Andronachi, avocatul care îl reprezintă pe primarul din Satu Mare.

 

Totul a plecat de la o sesizare făcută de primar pentru exploatări ilegale de balast

În seara zilei de miercuri, 1 februarie, Vasile Anton Vlad, un bărbat din comuna Satu Mare, a sunat la 112 și a reclamat că autovehiculul cu care circula a fost lovit de mașina primarului, iar acesta din urmă, care s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice, a plecat de la locul accidentului. Ulterior, bărbatul a fost preluat de o ambulanță și transportat la Rădăuți, fiind diagnosticat cu fracturi costale, leziuni care se pare că ar fi mai vechi și nu din seara când ar fi avut loc așa-zisul accident. Polițiștii s-au deplasat la locuința primarului și o perioadă îndelungată au încercat să-l scoată pe acesta din casă pentru a discuta cu el. Acest lucru nu a fost posibil decât joi dimineață, în jurul orei 7,30, când primarul a ieșit din locuință și a mers împreună cu polițiștii la Rădăuți, la spital.

Toader Lavric a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind zero, iar probele de sânge recoltate la spital urmează să lămurească situația.

”Aseară nu am auzit că era poliția și mă chema afară, pentru că aș fi ieșit, că nu am nimic de ascuns. Mă uitam la emisiunea Survivor. Am consumat o bere după ce am ajuns acasă, iar mașina mea nu a fost implicată în nici un accident, după cum bine se poarte vedea pe ea. Acest așa-zis accident este cel mai probabil o înscenare”, a declarat primarul din Satu Mare în cursul zilei de joi.

Totul ar fi plecat de la o plângere pe care Toader Lavric a înaintat-o la poliție în urmă cu circa trei săptămâni, prin care sesiza că se exploatează balast ilegal din albia râului Suceava și un drum comunal din Satu Mare a fost distrus de mașinile de mare tonaj. Polițiștii l-au identificat ulterior pe Vasile Anton Vlad ca autor al acestor fapte, iar conflictul cu primarul a devenit unul direct.