Administrația Județeană a Finanțelor Publice a anunțat că luna aceasta a fost lansată o nouă emisiune de titluri de stat Tezaur destinată exclusiv populației, cu maturități de 1, 2 și 3 ani și dobânzi anuale de 7,20%, 7,50%, respectiv 8%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată. Aceste titluri pot fi cumpărate între 3-23 februarie 2023 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în Spațiul Privat Virtual. Operațiunile care pot fi realizate online sunt deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Titlurile Tezaur mai pot fi cumpărate între 3-24 februarie 2023 de la unitățile Trezoreriei Statului, între 3-23 februarie 2023 în mediul urban și 3-22 februarie 2023 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale CN Poșta Română SA.

Pentru aceste titluri dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Pentru aceste titluri sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, iar veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.