Primarul comunei Șcheia, Vasile Andriciuc, a anunțat în mod oficial că nu va mai candida pentru un nou mandat. Vasile Andriciuc le-a transmis decizia direct colegilor din organizația PNL Șcheia, care au avut o ședință în cursul zilei de marți, 28 februarie. Vasile Andriciuc le-a transmis liberalilor din Șcheia că nu poate să fie prezent la ședință din motive juridice, însă a ținut să-i informeze că nu va candida pentru un nou mandat de primar.

„Doresc să vă comunic că nu voi candida la funcția de primar în anul 2024. Cu acest prilej vă rog să aveți maturitate politică și să desemnați un candidat pentru a prelua funcția de primar.

Menționez că voi sprijini organizația PNL Șcheia din toate punctele de vedere astfel încât PNL să aibă primarul și consiliul local în 2024. Cu respect, Președintele onorific al organizației PNL Șcheia, primar col. (rez) Vasile Andriciuc”, a fost mesajul transmis de primarul din Șcheia colegilor din PNL. Vasile Andriciuc se află la al cincilea mandat de primar al comunei Șcheia, el fiind ales în această funcție în anul 2004. Andriciuc a spus că își dorește ca Șcheia să își continue dezvoltarea pe care a avut-o în ultimii aproape 20 de ani de administrare liberală. El a subliniat faptul că numai anul acesta în comuna Șcheia sunt în implementare nu mai puțin de 27 de proiecte cu o valoare de aproape 350 milioane de lei, iar 65% din bugetul primăriei pe 2023 este alocat pentru dezvoltare.

De precizat că în cadrul ședinței PNL Șcheia de pe 28 februarie, potrivit unor surse politice, liberalii din această comună l-au desemnat pe consilierul local Alin Constantin Rusu pentru a candida pentru funcția de primar la alegerile din anul 2024.