Cosmin Păstrăv este un tânăr care și-a dorit să creeze, așa după cum ne-a declarat soția sa, Georgiana, ceva autentic și curat, în țara lui, cu resursele de care dispune aici, la noi, în Bucovina. Iar după ce a realizat ce și-a propus, i-a ajutat și pe alții, pe alți suceveni care creează autentic și curat.
După nașterea primului său copil, Cosmin Păstrăv a început să fie mai preocupat de ceea ce mănâncă familia sa și a descoperit astfel șirurile nesfârșite de conservanți, aditivi, emulgatori etc. din mai toate produsele aflate în magazine. A încercat să producă tot (sau aproape tot) ceea ce consumă și așa a apărut „Băcănia Boierească”, un concept pe care Cosmin l-a creat și dezvoltat împreună cu soția sa. Toate produsele din carne de aici provin de la animale crescute la ferma din Bălăceana, animale hrănite cu iarbă sau furaje produse acolo.
Invitat la podcastul „Interviurile Monitorul”, Cosmin Păstrăv a povestit cât de greu i-a fost să implementeze rețetele tradiționale din anii `50-`60, cât de dificil a fost să găsească oameni care să știe cum să producă, spre exemplu, salam care să conțină doar carne.
După ce și-a materializat visul de a realiza doar produse fără niciun fel componente chimice, Cosmin Păstrăv a început să-i ajute și pe producătorii locali, care creează „ceva autentic și curat”, oferindu-le spații generoase pentru a-și vinde produsele.
Pasionat de ceea ce înseamnă tradiție, el a deschis la Cacica o pensiune, „Vatra Boierească”, în care spațiile de cazare sunt case vechi, tradiționale, strămutate, bârnă cu bârnă, ca niște piese de Lego, și salvate astfel de la demolare.
Din interviul pe care îl puteți viziona integral pe site-ul „Monitorului de Suceava”, dar și pe canalul de YouTube și pe pagina de Facebook ale ziarului nostru, mai puteți afla cum și-a început CosminPăstrăv drumul în afaceri, cât de rentabilă estre afacerea „Băcănia Boierească”, dar și de la ce vine numele acestui concept, ce spune despre sprijinul pe care statul îl oferă micilor producători, dar și cum a ajuns să fie nașul de botez al băiatului lui George Simion.
Comentarii