„Istoria e de partea noastră. O să vă îngropăm!”, le-a spus Hrușciov în 1956 ambasadorilor occidentali la Moscova. În deceniul care a urmat, tensiunile dintre URSS și SUA au atins apogeul, iar omenirea a ajuns în pragul unui nou război mondial și al unei catastrofe nucleare.

Pornind de la datele oficiale și de la informații mai puţin accesibile publicului larg, Victor Suvorov dezvăluie adevăratele cauze ale crizei Berlinului sau ale crizei rachetelor din Cuba, trecute sub tăcere de propaganda oficială, de politicieni și istorici, atât în Rusia, cât și în afara ei.

Fostul agent GRU prezintă intrigile politice și lupta pentru putere din interiorul conducerii PCUS, precum și unele detalii esențiale privitoare la confruntarea dintre serviciile de informații ale celor două superputeri sau la construirea celei mai mari bombe atomice sovietice.

Concluziile sale aruncă o lumină nouă asupra evenimentelor care au marcat climatul politic din a doua jumătate a secolului XX, influenţând decisiv relațiile dintre URSS și SUA și evoluția Războiului Rece.

Sursa: www.carte.ro